|
LABORATOR ACREDITAT RENAR
Laboratorul de Incercari Fizico-Chimice din cadrul UNIVERSITATII BIOTERRA BUCURESTI , functioneaza ca laborator in domeniul controlului produselor de origine animala, non- animala, si a unor alimente , precum si ca suport tehnic pentru activitatea didactica.
Principalele obiective ale Laboratorului sunt urmatoarele:
- Actiuni de perfectionare si pregatiri profesionale a studentilor;
- Publicare articole in reviste de specialitate;
- Participarea la Conferinte nationale si internationale;
- Asigurarea calitatii;
- Implementare, dezvoltare metode, cercetare si acreditare;
- Analize de laborator , confirmarea rezultatelor pozitive obtinute ,de laboratoarele acreditate si autorizate sanitar veterinar;
- Actiuni de evaluare a activitatii prin audituri si teste interlaborator.
Laboratorul de Incercari Fizico-Chimice este autorizat de catre AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETRERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR .
Laboratorul de incercari fizico-chimice este autorizat de catre ASOCIATIA DE ACREDITARE DIN ROMANIA – RENAR.
ANALIZE EFECTUATE IN CADRUL LABORATORULUI
• CARNE SI PRODUSE DIN CARNE :
Umiditate SR 1442/2010
Continut de grasime SR ISO 1444
Continut de sare SR 9065-5-73
Determinarea continutului de azot SR 8613-3
pH SR ISO 2917:2007
Reactia Kreiss SR 9065-10:2007
Examen organoleptic
Determinarea continutului de nitriti
• ANALIZE PRODUSE ZAHAROASE :
Umiditate SR 2213-4:2007
Grasime SR 2213-11:2007
Examen organoleptic
• ANALIZE PASTE FAINOASE STAS 756/3-85
• LAPTE SI PRODUSE LACTATE
Determinarea substantei uscate si a apei
Examen organoleptic
Continut de grasime
Continut de proteina
Continut de sare
Reactia Kreiss
• PRODUSE DIN LEGUME - FRUCTE
Determinarea substantelor grase STAS 5957-71
pH
Continut de sare
Examen organoleptic
• SUC PROASPAT DE CITRICE
SR EN ISO 12147:1999
Continut de substanta uscata
pH
Aciditate in acid acetic
Continut de zahar
• BRANZA TOPITA, BRANZA DE VACI PROASPATA
Continut de substante grase
Continut de sare
Continut de proteine
Substanta uscata
• ANALIZE PAINE SI PRODUSE DE PANIFICATIE
SR 91:2007
• UNT
SR ISO 1740:2008
STAS 278-86
Umiditate
Reactia Kreiss
Continut de substante grase
• CEAI - TIP ICE TEA
pH
Aciditate
• CEAI PLANTE USCATE
Umiditate
Cenusa
• INGHETATA
STAS 2448-88
SR EN ISO 7328:2003
Substanta uscata
Continut de grasime
Aciditate
Examen organoleptic
|
Galerie foto
Inapoi sus
Universitatea Bioterra Bucuresti este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, sub nr. 25963, avand ca scop declarat "educatie si cultura".
|