bioterra.ro Web analytics



fb fb

FACULTATEA DE MANAGEMENT AGROTURISTIC


În anul 2002, după parcurgerea etapelor de autorizare provizorie şi îndeplinirea condiţiilor de acreditare, a fost înfiinţată prin legea 480/2002 publicată în M.O.R. nr.518 din 17 iulie 2002, Universitatea „Bioterra” din Bucureşti ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în Bucureşti, str. Gârlei, nr.81, sector 1.

Art. 2 al legii 480/2002, stipulează că „Universitatea Bioterra din Bucureşti” se înfiinţează cu următoarea facultate şi specializare acreditată: Facultatea de Management Agroturistic, specializarea Inginerie şi management agroturistic, cu predare în limba română”.

Universitatea Bioterra Bucureşti, este singura universitate acreditată particulară din România, care a promovat facultăţi şi specializări în domeniul agroalimentar; acest fapt este în deplină concordanţă cu misiunea şi obiectivele strategice pe care le promovează.

În anul 2003, prin H.G. 682 publicată în M.O.R. nr.443 din 23 iunie 2003, specializarea Inginerie şi Management Agroturistic a fost modificată în Inginerie şi Management în Alimentaţie Publica şi Agroturism fiind încadrată în domeniul Inginerie Economică.

Începând cu anul 2004, odată cu aplicarea Legii 288/2004 au fost restructurate domeniile de licenţă şi specializările, iar specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism a fost încadrată în domeniul de licenţă Inginerie şi Management.

În prezent, domeniile de studii universitare de licenţă, structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările organizate de acestea, specializarea IMAPA acreditată atat pentru cursuri IF, cât şi pentru cursuri cu frecvență redusă este integrată în Domeniul fundamental: Ştiinţe inginereşti, Domeniul de licenţă: Inginerie şi Management in Agricultură și Dezvoltare Rurală, funcţionând în cadrul Facultăţii de Management Agroturistic din Universitatea Bioterra din Bucureşti.

Facultatea de Management Agroturistic din Bucuresti dispune la admitere pentru anul universitar 2025-2026, conform actelor normative in vigoare, 75 locuri la forma de invatamant cu frecventa si 150 de locuri la forma de invatamant cu frecventa redusa.

Facilităţile acordate studenţilor sunt urmatoarele:
- cele mai mici taxe din învăţământul superior particular;
- se acordă o reducere de 10% pentru studenţii care achită taxa integral până la 15.10.2025;
- se acordă o reducere de 25%, pentru unul din studenţi în cazul în care urmează cursurile facultăţilor din Universitatea Bioterra (fraţi, surori, soţ şi soţie, părinţi şi copii);
- burse de merit pentru studenţii cu rezultate foarte bune;
- burse sociale pentru studenţii orfani sau cu situaţie familială deosebită;
- cazare contra cost în căminele proprietate ale universităţii,
- stagii de practică la universităţi de profil din U.E., Egipt, Republica Moldova ;
- tabere studențești, în perioada vacanţelor, în complexele aflate în proprietatea Universităţii Bioterra de la:
Predeal - Trei Brazi, jud. Brașov,
Buşteni – Zamora, jud. Prahova,
Delta Dunării – Beștepe, jud. Tulcea.

Pe parcursul anilor de studii, planurile de învăţământ conţin o multitudine de discipline care au o implicare esenţială în formarea specialiștilor in domeniul turismului, alimentației publice și dezvoltării rurale.

Biblioteca dispune de un important fond documentar, care acoperă atât disciplinele necesare pregătirii generale cât şi pentru disciplinele de specialitate. De asemenea, biblioteca dispune de tratate, monografii şi reviste pentru toate disciplinele din planurile de învăţământ sau pentru disciplinele adiacente, care pot asigura o pregătire complexa a studenţilor.

Universitatea Bioterra dispune de laboratoare proprii pentru toate disciplinele din planul de învăţământ, cât și pentru cercetare.

Înscrierea studenţilor la programele de studii din cadrul Universităţii Bioterra din Bucureşti, inclusiv la programul de studii de licenţă IMAPA București se realizează pe baza mediei de la bacalaureat, în ordinea descrescătoare a acesteia.

Actele necesare la inscriere sunt: Diploma de bacalaureat în original (neplastifiata) sau adeverinţa pentru promoţia 2025, cu specificarea mediei de bacalaureat, Copie de pe certificatul de naştere; Adeverinţă medicală; Copie carte identitate; 3 foto color tip 3x4 cm.

Misiunea didactică
Instruirea la nivel înalt a studenţilor constituie cheia de bază a reuşitei în pregătirea viitorilor specialişti în domeniu, întrucât în prezent se impun standarde de calitate superioare care, pentru competitivitate sunt strâns corelate cu cerințele europene şi mondiale. Exigenţele europene moderne care vizează managementul de calitate, solicită cadrelor didactice introducerea tehnicilor moderne în activitatea instructiv-educativă şi însuşirea cât mai rapidă a acestor cunoştinţe specifice domeniului de către studenţi.

Misiunea de cercetare ştiinţifică
Promovarea unei activităţi ştiinţifice organizată şi competitivă presupune alcătuirea unor planuri de cercetare de înalt nivel conceptual şi creativ.

Competențele profesionale dobadite pe parcursul celor patru ani de studiu, la ambele forme de invatamant sunt urmatoarele:
1. Efectuarea de calcule, demonstrații și aplicații, pentru rezolvarea de sarcini specifice ingineriei și managementului pe baza cunoștințelor din științele fundamentale și inginerești.
1.1. Identificarea și descrierea conceptelor, principiilor, teoremelor și metodelor de bază din matematică, chimie, economie, statistică, contabilitate și informatică.
1.2. Utilizarea cunoștințelor de bază specifice disciplinelor fundamentale pentru explicarea și interpretarea unor rezultate teoretice și a fenomenelor sau aspectelor specifice domeniului inginerie și management în alimentație publică și agroturism.
1.3. Aplicarea teoremelor, principiilor și metodelor fundamentale în vederea rezolvării, în condiții de asistență calificată, a problemelor specifice domeniului inginerie și management în alimentație publică și agroturism
1.4. Utilizarea adecvată de criterii și metode de evaluare fundamentale, pentru identificarea, modelarea, analiza și aprecierea calitativă și cantitativă a unor fenomene, procese și teorii caracteristice, ăn scopul prelucrării și interpretării rezultatelor din procesele specifice domeniului de licență
1.5. Elaborarea de modele și proiecte profesionale specifice domeniului de licență prin selectarea și utilizarea unor principii, metode și soluții consacrate din disciplinele fundamentale.
2. Elaborarea și interpretarea documentelor tehnice, economice și manageriale.
2.1. Identificarea, selectarea și combinarea adecvată a documentației tehnico-economice și manageriale, cu teorii, modele și cunoștințele de bază ale domeniului inginerie și management in alimentatie publică și agroturism.
2.2. Utilizarea cunoștințelor de bază în corelație cu documentația tehnico-economică și managerială, în vederea explicării și interpretării conceptelor privind proiectarea și interpretarea unor sarcini și procese specifice domeniului inginerie și management în alimentație publică și agroturism.
2.3. Aplicarea principiilor și metodelor de bază în scopul rezolvării, in condiții de asistență calificată, a problemelor asociate elaborării și interpretării documentației tehnico-economice și manageriale.
2.4. Utilizarea adecvată a criteriilor și metodelor standard de evaluare în scopul identificării, modelării, analizei, și interpretării limitelor unor concepte, metode și procese definitorii în elaborarea documentației tehnico-economice și manageriale specifică domeniului inginerie și management în alimentație publică și agroturism.
2.5. Elaborarea de proiecte profesionale care necesită utilizarea documentației tehnico-economice și manageriale, prin selectarea și combinarea cunoștințelor, principiilor și metodelor consacrate, specifice domeniului de licență.
3. Planificarea fluxurilor, proceselor și sistemelor tehnice, economice, financiare și socio-culturale în unitățile de alimentație publică și agroturismș controlul și evaluarea acestora.
3.1. Identificarea conceptelor, teoriilor și metodologiilor de bază ale evaluării planificării, programării și conducerii proceselor / fluxurilor de producție, economice și financiare, de complexitate medie în alimentație publică și agroturism.
3.2. Analiza comparativă și interpretarea diferitelor variante de planificări a unor procese / fluxuri pe baza cunoștințelor fundamentale acumulate în prealabil și a datelor specifice domeniului.
3.3. Aplicarea principiilor, metodelor, tehnicilor, procedeelor și instrumentelor specifice pentru investigarea și evaluarea proceselor de planificare, programare și management în elaborarea produselor / prestarea serviciilor din alimentația publică și agroturism, in condițiile de supervizare profesională.
3.4. Utilizarea adecvată a metodologiilor / procedurilor standard pentru investigarea, evaluarea unor căi de planificare și programare: evaluarea calității, a impactului planificării și recunoașterea limitelor impuse de procesele de producție / prestări servicii din alimentație publică și agroturism.
3.5. Realizarea unor proiecte în domeniu, cu referire la evaluarea tehnică, economică, planning, programare și management a proceselor și sistemelor din alimentație publică și agroturism.
4. Gestionarea sistemelor de informatii: aplicații software – operare și customizare, bazare pe indicatori specifici domeniului.
4.1. Identificarea algoritmilor de procedură, a aplicațiilor software și a indicatorilor specifici administrării pachetelor de date.
4.2. Explicarea și interpretarea unor algoritmi procedurali și a rezultatelor generate de software-ul specific sistemelor informationale fundamentale pe indicatoride specialitate specifici domeniului.
4.3. Aplicarea sistemelor software pentru simularea diferitelor soluții și soluționarea unor probleme caracteristice mentenanței și exploatării bazelor de date cu indicatori proveniți din activitățile agroturistice și de alimentație publică.
4.4. Utilizarea adecvată de criterii și metode standard de evaluare, pentru evaluarea avantajelor, riscurilor, calităților și limitărilor impuse de utilizarea unor aplicații software / sisteme IT în alimentație publică și agroturism.
4.5. Designul și aplicarea unor proiecte de bază, utilizarea încrucișată a diferitelor aplicații software / sisteme de calcul în vederea înființării, exploatării și mentenanței unei baze de date cu indicatori specifici alimentației publice și agroturism.
5. Managementul unităților de producție / prestări servicii în alimentație publică și agroturism și astrategiilor și politicilor de marketing din domeniu.
5.1. Definirea conceptelor și metodologiilor de bază ale managementului antreprenorial.
5.2. Utilizarea cunoștințelor de bază pentru elaborarea și argumentarea unor soluții / strategii manageriale alternative, în activitățile unităților / supervizarea strategiilor și politicilor de marketing din alimentație publică și agroturism.
5.3. Aplicarea cunoștințelor și metodologiilor de bază în managementul activităților de conducere a unităților / supervizare a strategiilor și politicilor de marketing din alimentație publică și agroturism, prin utilizarea de indicatori specifici și date exacte de input / output, în condiții de asistență calificată.
5.4. Utilizarea adecvată a metodologiilor standard în aprecierea calității, riscurilor, oportunităților, și limitelor existente în activitatea de conducere a unităților / supervizare a canalelor logistice din alimentație publică și agroturism.
5.5. Conceperea unor proiecte de specialitate privind activitățile de management a unităților și strategiilor și politicilor de marketing din alimentație publică și agroturism, cu evidențierea spiritului antreprenorial.
6. Conceperea unor noi produse și servicii; controlul calității și auditul producției / serviciului nou prestat.
6.1. Definirea conceptelor, teoriilor, metodologiei de bază în proiectarea proceselor tehnologice / de prestări servicii, precum și în asigurarea și auditul calității.
6.2. Utilizarea cunoștințelor de bază în anticiparea și/sau explicarea diferitelor situații care se pot ivi în proiectarea proceselor tehnologice / de prestări servicii, precum și în as
igurarea și auditul calității în alimentație publică și agroturism. 6.3. Aplicarea principiilor, noțiunilor și metodologiilor de bază în activitățile de proiectare a proceselor tehnologice / de prestări servicii, precum și în asigurarea și auditul calității, sub îndrumare profesională calificată.
6.4. Utilizarea adecvată a principiilor, noțiunilor și metodologiilor de bază în evaluarea calității, și propunerea de măsuri preventive / corective în procesele tehnologice nou proiectate dintr-o unitate de alimentație publică și agroturism.
6.5. Designul unor proiecte tehnologice de fundamentare pentru implementarea unui nou produs / serviciu și monitorizarea calității acestuia.

Competențele transversale sunt:
1. Aplicarea, în mod responsabil, a principiilor normelor și valorilor eticii profesionale în realizarea sarcinilor profesionale și identificarea obiectivelor de realizat, a resurselor disponibile, e etapelor de lucru, a duratelor de execuție, atermenelor de realizare și a riscurilor aferente.
2. Identificarea rolurilor și responsabilităților într-o echipă pluridisciplinară și aplicarea de tehnici și muncă eficientă în cadrul echipei.
3. Identificarea oportunităților de formare continuă și utilizarea eficientă, pentru propria dezvoltare, a surselor informationale și a resurselor de comunicare și formare profesională asistată (portaluri Internet, aplicații software de specialitate, baze de date, cursuri on-line etc.) atât în limba română, cât și într-o limbă de circulație internațională.

Cu privire la posibilitatile de angajare, programul de studii IMAPA ofera o gama larga de oportunitati cu trimitere catre o multitudine de ocupatii cu vasta acoperire pe piata muncii:
Inginer economist, Director societate comerciala, Director adjunct societate comerciala, Director vanzari, Director comercial, Director magazin, Director de societate comerciala agricola, Director de departament alimentatie, Director dedepartament catering, Conducator de pensiune turistica, rurala, agroturistica si montana, Director de motel, Director de camping, Director de satde vacanta, Director de popas turistic, Director gradina de vara; Director unitati tip fast-food, Director cofetarie, patiserie, Director dedepartament organizare evenimente, Ghid de turism ecvestru, Analist in turism, Tehnolog alimentatie publica, Inspector calitate productie culinara, Specialist in domeniul calitatii, Director proiect, Profesor in invatamantul liceal, post-liceal, Profesor in invatamantul profesional si demaistri, Profesor in invatamantul gimnazial, Antreprenor in economia sociala, Sef centru perfectionare, Conducator intreprindere mica-patron (girant) in prestari servicii, Conducator firma mica-patron (girant) in afaceri, intermedieri si alte servicii comerciale, Sef serviciu marketing, Sef birou marketing, Sef department logistica, Sef birou aprovizionare-desfacere, Sef serviciu aprovizionare-desfacere, Inspector de specialitatea sigurari, Consilier orientare privind cariera, Consultant in domeniul fortei de munca, Inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala.

Activitatile studentesti implica participarea la activitatea de cercetare ştiinţifică. Aceasta este coordonată de cadre didactice și se concretizează prin documentaţii, proiecte, articole şi lucrări de specialitate prezentate în sesiuni ştiinţifice, mese rotunde tematice, vizite de studii. Studentii au contribuit, de asemenea, la realizarea Ghidului de practică, document care prezintă o serie de aspecte concrete ale activităţilor desfășurate în cadrul stagiilor planificate conform structurii programului de studii. Centrele de practică proprii ale Universităţii Bioterra, constituie un spaţiu de formare și în activitatea de cercetare, multe din rezultatele activităţii de cercetare fiind puse în practică chiar de studenți în aceste locaţii.

Cercetarea ştiinţifică studenţeasca a fost orientata în următoarele direcţii: activităţi privind ecologizarea mediului, studii de marketing privind activitatea în alimentaţia publică şi agroturism si studierea şi promovarea unor produse agroalimentare ecologice



Galerie foto
bioterra1
bioterra2
bioterra3
bioterra4
bioterra5
bioterra6
bioterra7
bioterra8
bioterra9
bioterra10
bioterra11
bioterra13
bioterra14
bioterra15
bioterra16
bioterra17
bioterra18
bioterra19
bioterra21
bioterra20
bioterra21
bioterra22
bioterra23
biotera24
bioterra25
bioterra26
biotera27
Inapoi sus
Universitatea Bioterra Bucuresti este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, sub nr. 25963, avand ca scop declarat "educatie si cultura".